Zdrowie ekologicznie

Zdrowa, ekologiczna żywność staje się artykułem pożądanym. W sklepach masowych coraz więcej jest artykułów modyfikowanych genetycznie. Wyglądają przepięknie, jak z reklamy ale ich skład jest zatrważający. Dzisiaj nie zdajemy sobie sprawy z tego, co jemy. Ale dotknięci chorobą nagle orientujemy się, że ważne jest to jaki skład ma to co mamy na talerzu. Coraz więcej ludzi przenosi się na wieś. Ze względu na powietrze, spokój ale również dlatego, że łatwiej zdobyć lepsze jedzenie. Sąsiadka która hoduje kury jest doskonałym źródłem świeżych wiejskich jaj. Sąsiad ma krowy więc ma również mleko. Niektórzy sami uprawiają w ogródku pomidory, czosnek czy ogórki. Woda ze studni. To wszystko jest bezcenne i ważne. Lekarze onkolodzy przestrzegają przed chemią ukrytą w jedzeniu. Ważne również jest to, żeby ograniczyć jedzenie z puszki. Brzoskwinie czy mielonki nie ma znaczenia. Konserwowana żywność nie jest wskazana. Można skorzystać z tego co jest świeże lub mrożone. O zdrowie warto dbać zawsze. Od najmłodszego wpajać dobre nawyki żywieniowe i higieniczne. Odżywianie, sen, to gwarancja dobrego funkcjonowania. To komfort bycia. Wiadomo, najedzone i wyspane dzieci lepiej funkcjonują, przyswajają wiedzę, dobrze pracują.